Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Bensinmotorsågar Husqvarna

Bensinmotorn i en motorsåg är av typen tvåtakt. Det är en lätt och enkel motor som oftast är luftkyld. De saknar ett oljebad och behöver därför ha oljeblandad bensin som smörjning för motorn.

Husqvarnas motorsågar i bensinutförande finns i flera varianter och utföranden.

De professionella motorsågarna börjar på siffran 5 och har egenskaper och är konstruerade för dagligt bruk. De är balanserade och avvibrerade så att användaren upplever arbetet som mindre tröttsamt. Motorn i X-Torq utförande ger mer kraft och mindre utsläpp än den klassiska 2-taktsmotorn. Förgasarna med AutoTune blandar luft och bränsle effektivt utan ställskruvar. RevBoost är en funktion som vid gaspådrag ger full kedjehastighet direkt, vilket underlättar vid kvistning. Uppvärmda handtag markeras med G i modellnamnet, dessa är sköna vid kalla väderlag, men underlättar även för användare med känslighet för vibrationer. Motorhusen i magnesium håller ned vikten, samt ökar värmetåligheten.

Allround motorsågar har siffran 4 i början på modellnamnet. Dessa sågar är utformade för de som behöver en slitstark motorsåg för hårt arbete till och från. De har oftast X-Torq motorn som nämts ovanför. Samt håller en låg vikt tack vare motorkroppen i komposit. Den verktygslösa kedjespänningen underlättar vid kedjebyte och rengöring under svärdskåpa. Luftfilter och tändstift sitter lätttillgängligt för enklare service av motorsågen.

 

Motorsågar i hobbyklassen börjar med siffran 1 i modellnamnet. Dessa är utformade för enstaka bruk, eller lättare arbeten som städning av sly och mindre träd. De lämpar sig väl för trädgårdsbruk. De har ofta samma grundkonstruktion som Allround motorsågarna.