Motorsågar

Motorågar med antingen bensin-, batteri- eller eldrift.

Vi rekommenderar att man använder alkylatbensin till alla våra maskiner, detta för att minimera driftstoppen samt minska sotet som den egenblandade bensin kan medföra. Vi säljer Husqvarnas alkylatbensin i vår butik och den fungerar såklart till alla luftkylda motorer som kräver 2% oljeblandning.


När det gäller sågkedjeolja, så bör man tänka till hur mycket man hade tänkt använda sågen.
Kör man sågen dagligen går det bra att använda en vegetabilisk sågkedjeolja som är snällare mot naturen och minskar miljöpåverkan.

Kör man däremot inte varje dag, utan är mer en konsumentanvändare så är vegetabilisk olja inte ett lika bra alternativ. Det beror på att vissa vegetabiliska oljor har en tendens att härskna och tjockna när de inte används på en längre tid. Detta medför att oljepumpen m.m. kan gå sönder. Husqvarnas vegetabiliska olja som vi säljer härsknar dock inte och håller måttet för alla användare.

Tänk även på att fila din sågkedja med jämna mellanrum, en tumregel är att fila på kedjan vid varje tankning alternativt var 30 minut. Med en mall så är det lätt att hålla vinklarna på tanden och minimera risken för snedslipning vilket kan bidra till att sågen kapar snett. Vi kan hjälpa er med slipningen av era kedjor också, lämna in dem innan tisdag kväll så är de redo för hämtning samma fredag den veckan.

Använd sågskyddskläder, sågskyddsbyxor och sågskyddsskor är viktigast, för att minimera risken för skador vid arbete med motorsåg.

Ta sedan hand om er såg, rengör den med en borste under svärdskåpan när ni byter kedja, eller efter varje arbetsdag. Kontrollera luftfiltret, är det smutsigt med sågspån, damm och olja, så tvätta rent i diskmedel eller annat fettlösligt medel. Låt det sedan torka och montera åter. Vid större ingrepp eller helservice så kontakta oss så hjälper vi dig med detta.

Varmt välkomna!

Inga produkter matchar den valda filtreringen