Motorsågar, röjsågar och tillbehör

2699_550xp

Motorsåg, röjsåg eller Gräsröjare... Möjligheterna är många och vi hjälper dig gärna att hitta rätt!

Maskiner för skog och trädgård finns i många utföranden och varianter. Skall du gallra ur skogen från sly och mindre träd så är en Röjsåg med kort riggrör och sågklinga en bra variant. Skogsröjsågar har en högre hastighet på verktyget än vad Gräsröjågar har, detta medför effektivare arbete och är endast avsett för sågklinga. Vill man kunna arbeta mer flexibelt och kunna använda röjsågen till både skog och ängsmark så är en Röjsåg med lång rigg och "vanlig" vinkelväxel att föredra. Vissa kommer kompletta med alla skärverktyg (trimmerhuvud, slyklinga och sågklinga), medan andra behöver kompletteras. Viktigt är att smörja in vinkelväxeln med vinkelväxelfett med jämna mellanrum.

En motorsåg är bra till mycket, likväl om du skall fälla en hel skog, arbeta på vedbacken eller såga lite i trädgården. Skall du såga tjocka stammar 40cm<, eller klyva stocken för att göra plank så rekommenderar vi att man väljer en motorsåg med minst 70cc i motorn. Detta för att ha effektiv sågning genom hela stammen och minska belastning för dig och sågen. En bra allroundsåg är ca 50cc, här får du bra styrka till en låg vikt. Dessa finns som både proffs- och farmarsåg för hemmaanvändaren. De mindre sågarna med topphandtag är gjorda för smidiga arbeten uppe i trädtoppen, dessa är oftast opererade med en hand och kan därför vara farligare vid ett kast. Mindre motorsågar i standardutförande lämpar sig annars för kvistning eller mindre träd. Kom ihåg att hålla en skarp kedja genom att fila vid varje tankning eller efter 30 min arbete. Fyll fullt med både olja och bensin vid tankning, rengör maskinen och ge den service för lång och trogen tjänst.

En trimmer med böjt riggrör är gjord för mindre gräsytor eller kanttrimmning. Detta då de ej lämpar sig att hänga upp i sele på kroppen pga vinkeln med handgreppen. Samt att de saknar vinkelväxel så kör man för hårt med dem så kan de gå varma i verktyget. Välj i så fall en trimmer med rakt riggrör och vinkelväxel.

Vi tar hem släpvagnar med hög kvalité från Avestavagnen på beställning, de finns i många utföranden och vi har tyvärr ej alla på vår hemsida. De levereras på pall till er för direkt leverans.

Välj sedan sågskyddskläder och tillbehör som passar era behov, vi finns här för att hjälpa er välja rätt genom hela processen.

Inga produkter matchar den valda filtreringen