Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Automower®

Vi hjälper dig gärna med Installationen, läs mer om detta under Installation prislista.

Spara tid med Husqvarna Automower

När man har en robotgräsklippare så behöver man inte längre klippa gräset själv, den håller regelbundet din gräsmatta i skick, på de tider och den höjd man önskar.

Allting börjar med en laddstation som placeras på en central plats, gärna i skuggigt läge. Begränsningsslinga i dras sedan ifrån laddstationen och runt tomten, tänk på att lägga slingan min 30cm ifrån hinder och kanter. Man kan i efterhand programmera maskinen att gå mer eller mindre över slingan. Fasta raka hinder som en trädstam eller stolpe kan man låta Automowern krocka med, den vänder då och tar ej skada av detta. Guidekabel är av samma typ av slinga som begränsningskabeln, men ansluts på ett annat stift i laddstationen samt att man ansluter den till begränsningskabeln någonstans på tomten. Detta blir då en "motorväg" för robotgräsklipparen och hjälper denna att enklare och snabbare komma till en avlägsen, svårtillgänglig punkt i trädgården. Samtidigt som den hjälper maskinen att hitta "hem" till laddstationen snabbt igen: mindre söktid efter laddstationen, mer tid för gräsklippning. Igelkottar är ofta nämnda när man pratar om robotgräsklippare, Husqvarna Automower är försedda med lätta, ledade knivblad som minimerar skadan som kan åsamkas djuret. Ett tips är att endast låta maskinen klippa dagtid, då djuren rör sig mest i gryning och skymning.

Automower med benämning X i modellnamnet har en GPS i sig samt Automower Connect inbyggt. Dessa robotgräsklippare hittar runt innanför slingorna själv och behöver inte programmeras med startpunkter. De innebär effektivare klippning och mindre arbete för dig. Automower Connect gör att du kan styra roboten ifrån din smartphone, samt ha uppsikt på dess data och status. Med denna så går det även att följa maskinens senaste position.

Så gör som många andra, övergå till Robotgräsklippning. Du sparar pengar i servicekostnad och underhåll, får ett bättre klippresultat, har tyst och lugnt i trädgården. Men framför allt... Du sparar tid som du kan lägga på något annat än gräsklippning. Välkomna!