Varukorg

Facebook

Information

Gräsklippare Åkbara


Åkgräsklipparen finns i olika varianter med antingen frontmonterat klippaggregat eller modeller med mittmonterat klippaggregat.

De vanligaste är aggregatet framtill då det blir enklare att komma åt överallt såsom runt träd och buskar. Det är dessutom mycket enklare att göra rent klippbordet då man enkelt kan vinkla upp det. Dessa modeller kallas för Riders. Generellt så finns det mest tillbehör/redskap till Riders

Åkgräsklippare med klippbordet undertill kallas för Traktorer och brukar vara utrustade med ett sidoutkast eller en integrerad gräsuppsamlare.

Sen finns även spakstyrda modeller som imponerar med god svängradie och snabb klippning. Dessa har klippbordet undertill och kallas Zero-Turn.

Finfördelar gräset Bioclip, Mulcher elller Multiklipp är tre vanliga benämningar på en teknik som bygger på att gräset klipps i små partiklar för snabb förmultning. På så sätt slipper du samla upp gräset och gräsmattan får även en dos gödning på kuppen.

Vårda din klippareSe till att rengöra maskinen efter varje användning och slipa knivbladen vid behov. På så sätt ökar du livslängden avsevärt. Att se över batteri, elkablar och andra funktionsdetaljer när säsongen är över är ett annat bra tips.

”Gräsklippare Åkbara” har 18 underkategorier