Varukorg

Facebook

Information

Bäst i test

Motorsåg

MS 192 C-E

Testades i tidningen Gör Det Själv nr 13 2007. Det enda minus de kunde hitta var: att den inte kommit tidigare!!!

 

Elsåg MSE 180 C-BQ

Testet gjordes av tidningen Gör det själv, nummer 6/2007 som utkom den 3:e april. Gör det själv har testat 8 olika elsågar och MSE 180 C-BQ korades som vinnare. På en betygsskala från 1 - 10 plockade MSE 180 C-BQ hem hela 9,6 poäng. Det som imponerade var den höga kvaliteten, snabbkedjespänningen, oljelockets montering med kedja, hur välbalanserad sågen är och som Gör det själv uttryckte det - ”Allt fungerar som det skall på denna såg och den känns som och arbetar som en ”riktig” bensinsåg”

Läs artikeln.

 

 

MS 261 C

"Prisvärd såg! Förra gången vi testade sågar höll den gamla klyschan ”Man får vad man betalar för” när vi summerade resultaten. Den här gången stämde den inte helt och hållet. Stihl-sågen är nämligen billigare än Jonsereds och Husqvarnas testsågar. Det är bara att gratulera Stihl till en innovativ motorsåg i världsklass – till ett bra pris!" Sammanfattar Norra Skogsmagasinet i test i nr 3/2010

Läs hela testet

 

Trimmer & Röjsåg

FSE 71 - Bäst i Test i Gör Det Själv 9/2009

Omdöme: STIHLs elektriska trimmer med dubbla trådar har massor med kraft och är så välbalanserad att du lätt klarar större ytor utan att bli trött.

Trådfunktion: Dubbla trimmertrådar i en trådspole med nytänkande. Tråden fylls på genom att sticka in ny tråd genom de utvändiga hålen och sedan bara vrida på spolen. Efter några rotationer är tråden påfylld och klar.

Användning: Skyddet är utformat så att maskinen inte välter när den läggs på marken vilket är helt unikt för denna maskin. Vid lodrätt arbete vänds hela maskinen.

Kvalitet: Maskinen håller mycket hög kvalitet. Motor och skydd verkar näst intill outslitliga. Det justerbara handtaget kan flyttas med hjälp av ett verktyg som medföljer.

Ergonomi: Med den största delen av vikten placerad upptill är maskinen lätt att lyfta och svänga i klipphöjd utan någon större ansträngning. Dessvärre går det inte att justera längden på riggröret och det är lite långt.

Poäng: 9,8

Läs hela testet

 

FS 87 - Bästa budgetköp i Allt om Trädgård 12-09

Omdöme: STIHL FS 87 med så kallad 4-MIX motor är en lätt och användarvänlig maskin. Den är lätt att komma igång med och instruktionsboken ligger för de flesta av konkurrenterna när det gäller språk och illustrationer. Selen är lättreglerad men höftskyddets plastskiva är hård. Inte särskilt bekvämt men lätt att rengöra. Tomgången är jämn men maskinen skramlar en del i arbetsmomenten. Den klarar röjuppdraget bra och gashandtaget är smart utformat med en tydlig strömbrytare. Plus för praktisk bärväska som tillbehör och skyddsglasögon, men slyklinga ingår inte som standard.

Läs hela testet

 

FS 130 - Bäst i Test i Allt om Trädgård 12-09

Omdöme: STIHL FS 130 med 4-MIX motor påminner i mångt och mycket om lillebror FS 87. Här är dock detaljerna bättre, liksom kapaciteten. En utmärkt arbetskamrat för den stora trädgården eller gården där man med denna modell snabbt kan röja stora snår. Handtaget är användarvänligt med bra strömbrytare. Motordelen är smart uppbyggd där man kommer åt reglagen bra, med undantag för choken. Tvåhandsstyret kan vikas längs riggen vid transport och förvaring vilket är platsbesparande. Bärselen är enkel och funktionell. Bra instruktionsbok och överkomligt pris gör detta till en värdig testvinnare.

Läs hela testet

 

Häcksax

HSE 51

Testfakta kommenterar: Bäst i test - Bra klippeffektivitet, låg vikt, enkel att hantera och låg ljudnivå.

Läs hela testet

 

HSE 61

Som flera av er redan har sett och hört kommer STIHL med ett antal nya eltrimrar och elhäcksaxar i år. En av modellerna, häcksaxen HSE 61 har redan testats av tidningen Gör det själv som framhåller den som ett mycket bra val.

Läs hela testet

 

Häcksax HS 45

Vår bensindrivna häcksax HE 45 fick bästa betyg i tidningen Lands nr 35 2007. 5 av 5 var betyget!

8 olika maskiner testades, från olika märken. Med i testet var också VIKING HE 515 som fick bra betyg.

 

HSA 85

Ren och tyst batterihäcksax med imponerande knivskarp skäreffekt och effektstarkt Lithium-ion batteri. Vassa, subbelsidigt, diamantslipade knivar. En idealisk häcksax för den såväl proffset som i den egna, något mera krävande tomten. Utsedd till vårens klipp i DI Weekend 12-2009.

Läs hela testet

 

HSA 65

En kraftfull batterihäcksax har flera fördelar gentemot bensin- eller eldrivna alternativ. Smartsons Stefan Höglund har testat Stihl HSA 65 och Bosch AHS 54 för att se hur effektiva de verkligen är.

Läs hela testet

 

Kompostkvarn

 

GE 35 L - tystgående valskvarn som outtröttligt tuggar på

VIKING GE 35 L fick Bäst i Test i DN 28/10-2007. Med i testet var 5 olika maskiner från olika tillverkare.

”Kraftfull. Mal lite grovt men snabbt. Inga driftstopp. Bästa inmatningshålet i form av fyrklöver. Det sväljer både stora grenade kronor och mjukt material. Inga stockningar i utsläppstratten.”

 

Kompostkvarn GE 150

VIKING kompostkvarn blev utsedd till testvinnare i tidningen Gör Det Själv 9/2008. Innovation över hela linjen, med många nya förbättringar och ett perfekt resultat. Finfördelad och jämn flis. Perfekt för den mindre trädgården.

Läs hela testet

 

Högtryckstvätt

RE 108

RE 108 - en av våra nya högtryckstvättar - som kammade hem silverplatsen i GP’s test av högtryckstvättar. Praktisk förvaring, enkel att sköta och tydliga reglage var några av fördelarna som påtalades.

Läs hela testet

 

Högtryckstvätt RE 128 PLUS

Vår högtryckstvätt är en hårt testad produkt som fortsätter att glänsa. Både ICA kuriren och tidningen Gör Det Själv har utsett RE 128 PLUS till vinnarei deras tester. Du hittar den hos din STIHL Servande Fackhandlare.

Läs ICA kurirens test

Läs Gör Det Själv’s test

 

 

Jordfräs

 

VH 540 - Bäst i Test i Gör det själv 8/2009

Omdöme: Outslitlig jordfräs med mycket bra ergonomiska detaljer och en ovanligt stor arbetsbredd. Trots det går den inte djupare än 14 - 18 cm.

Kvalitet: Imponerande finish och robusthet. Solid motor. Levereras med extra knivar som utvidgar bredden från 56 till 82 cm. Praktiska skyddsskivor skonar buskar och träd. Funktionalitet: Gasreglaget sitter precis vid handtaget, säkert för användaren. Transporthjulet framför knivarna är bra men sjunker ner i mjuk jord vid förflyttning.

Säkerhet: Maskinen har bra balans och stabilitet och det borde inte vara möjligt att skada sig under arbetet. Var ändå försiktig när du backar.

Ergonomi: Handtaget kan vridas 45° i båda riktningar i förhållande till körriktningen. Det är en stor fördel på lätt lutande underlag där det annars är mycket påfrestande att hålla rätt spår.

Poäng: 9,3

Läs hela testet

Servande fackhandel!

Missa inte...

Fina erbjudanden!

Aktuella kampanjer

Kurskvällar Hösten 2016 och Våren 2017

Vår egen hemsida på STIHL

Gratis frakt

Inom Sverige om du beställer för mer än 1500:-. Köper du för mindre än 1500:- debiteras 200:- i frakt.